Terug naar Activiteitenverslagen

2017 Waarderingsprijs

Stichting buurt- en burgerinitiatieven Trefpunt Vliethage heeft van PEP een waarderingsprijs van €1.000,= euro ontvangen.

Daar waren wij natuurlijk heel erg blij mee. Juist omdat onze organisatie (buurthuis in zelfbeheer) draait op vrijwilligers, die veel werk zonder financiële tegemoetkoming verrichten. Daarnaast zijn veel van onze vrijwilligers afhankelijk van een (bijstands-)uitkering en is er dus weinig tot geen geld over om te besteden aan leuke dingen.

Het doel van het uitje hebben wij in overleg met onze vrijwilligers uitgezocht. De vrijwilligers hebben aangeven wat zij graag zouden willen doen. Daaruit kwam naar voren dat 3 dingen belangrijk zijn voor een geslaagd uitje:

– eten/ drinken,
– uitstapje voor jong en oud,
– iets waar je nog iets leert

Ons eerste plan was met de vrijwilligers naar de musical Soldaat van Oranje te gaan (dat stond ook in de aanvraag). Uiteindelijk hebben we besloten dat niet te doen omdat we dan niet alle vrijwilligers mee konden nemen (logistiek probleem, (bijna) niemand heeft een auto en we moesten dan naar Valkenburg ZH).

                                    

We hebben gezamenlijk besloten naar Madurodam te gaan. Daar kunnen onze vrijwilligers (die veelal nieuwkomers zijn) Nederland in het klein bekijken en zo op een leuke manier meer leren over ons land. Omdat een aantal vrijwilligers geen oppas had voor hun kinderen hebben we besloten dat dat geen belemmering mocht zijn om mee te gaan, dus de kinderen waren ook welkom

Omdat water een van de kenmerken van Nederland is hebben we ervoor gekozen om met de Ooievaart te varen naar Madurodam. Voor de meeste vrijwilligers was dit de eerste keer dat zij hun stad vanaf het water zagen en andere wijken dan die waarin zij wonen. Wij hebben gezorgd voor een lunchpakket. Iedereen was heel enthousiast over de boottocht (ik wist niet dat Den Haag zoveel water had en zoveel mooie huizen).

Het eindpunt was Madurodam. Na een kopje koffie met gebak zijn we Madurodam gaan bekijken. We hebben gezamenlijk en apart rondgelopen om alles te kunnen zien. Tussendoor zijn er foto’s gemaakt om als een leuke herinnering te kunnen bewaren. Naast alle belangrijke gebouwen in miniatuur was er ook een show waarbij je een paar minuten in de rij moest wachten om vervolgens op een leuke manier een korte geschiedenisles over Nieuw Amsterdam/ New York mee te krijgen. Aan het eind van de dag hebben we gezamenlijk gegeten als afsluiting van een bijzonder leuke dag.

Alle aanwezig vrijwilligers hebben positief gereageerd op het uitje en hebben enthousiast meegedaan om er een succes van te maken.