Terug naar Activiteitenverslagen

2016 Openingsfeest Trefpunt Vliethage

Vanaf het begin is door alle vrijwilligers ingezet op het opstarten van een buurtbibliotheek. Door deze laagdrempelige voorziening is het mogelijk zoveel mogelijk mensen op zo jong mogelijke leeftijd het plezier van lezen mee te geven. Dat is ook de reden dat er in overleg met de bewoners ervoor gekozen is om in buurtbibliotheek extra nadruk te leggen op boeken voor kinderen tot 12 jaar. Daarnaast is er uiteraard een groot assortiment boeken voor lezers vanaf 12 jaar aanwezig.

Het openingsfeest heeft zaterdag 24 september plaatsgevonden. Er is samengewerkt met diverse samenwerkingspartners en vrijwilligers. Wijkopbouwer Errol heeft bijvoorbeeld samen met oud stagiair Havva contact gehouden met de gastheren en gastvrouwen van Trefpunt Vliethage. Na vertrek van Havva is stagiair Ferdi verder gegaan met waar Havva gebleven was. Hij heeft samen met Sherien de gastheren en gastvrouwen opgebeld om te vragen of ze de 24ste als gastheer/ gastvrouw aanwezig willen zijn. Vriendinnen van Schipperskwartier en leden van stichting kennis is vrede hebben samen met Zoelegha zorggedragen voor alle boodschappen. Daarnaast hebben zij uren in de keuken gestaan om heerlijke hapjes voor alle gasten te maken. Met behulp van jongerenwerkster Özlem heeft Sevengangbrass onder leiding van Siggy een goed optreden gegeven. Kinderwerkster Dilan heeft samen met een vrijwilligers èn kinderen (in bezit van een schmink diploma) vele gezichten van kinderen geschminkt. Moeders uit de wijk zijn een aantal keer in Trefpunt Vliethage geweest om te oefenen voor de kindershow. De 24ste hebben de kinderen alle aanwezigen getrakteerd op een spectaculaire kindershow, waarbij zelf gerapt werd en jonge meisjes als prinsessen de catwalk opliepen. Na de kindershow hebben de kinderen van Afro-squared (stichting AfroEuro) een bruisende dans opgetreden gegeven om vervolgens af te sluiten met een dans workshop voor kinderen.

Door middel van een flyer en sociaal media zijn bewoners en vrienden van Schipperskwartier uitgenodigd om aanwezig te zijn. Op de planning stond om bij te houden hoeveel bezoekers er zijn geweest. Door de drukte en de mogelijkheid om zowel binnen als buiten de opening van Trefpunt Vliethage te vieren hebben we niet alle bezoekers kunnen tellen. Wij schatten op een opkomst van 150-200 personen. Natuurlijk hebben wij niet alleen feest gevierd. Wij zijn gaan netwerken met als resultaat dat er vrijwilligers zijn geworven. Zowel voor de jongerenraad als voor nieuwe buurtactiviteiten zijn er vrijwilligers geworven. De jongerenraad is op zoek naar een begeleider om hun te helpen. Momenteel begeleid Saliha van stichting kennis is vrede de jongeren. De jongeren komen bijvoorbeeld op woensdagen samen om voor te lezen of zelfstandig een boek te lezen.

Alle partners hebben positief gereageerd op het openingsfeest en hebben enthousiast meegedaan om er een succes van te maken.