Schipperskwartier bepaaltSamen werken aan Schipperskwartier

Goede ideeën gezocht voor Schipperskwartier

De gemeente daagt u als bewoner of ondernemer van het Schipperskwartier uit om met voorstellen te komen die uw buurt mooier, groener, sportiever of gezelliger maken. Er is €30.000,- beschikbaar om plannen uit te voeren waar u en de wijk beter van worden. Ook kleine en goedkope plannen zijn welkom. Iedereen van 12 jaar en ouder die in Schipperskwartier woont of werkt, kan tot en met zondag 25 oktober 2020 een idee indienen op www.schipperskwartierbepaalt.denhaag.nl

U kunt uw idee ook op papier inleveren bij Trefpunt Vliethage, Rijswijkseweg 252. Daar liggen formulieren klaar. De ideeën die op papier worden ingeleverd, worden elke week op vrijdag online gezet door de gemeente.

Heeft u hulp en ondersteuning nodig met het verwoorden van w ideeën of bij het voeren van campagne dan kunt u terecht bij medewerkers van het stadsdeel. Die zitten op maandag van 13.00 uur tot 15.00 uur en op woensdag van 9.00 uur tot 11.00 uur in Trefpunt Vliethage aan de Rijswijkseweg 252.

Eventuele vragen kunt u mailen naar schipperskwartierbepaalt@denhaag.nl of stuur een app naar de WhatsApp Helpdesk. Deze Helpdesk is tijdens kantooruren te bereiken via nummer 06-31106395.

Zodra een idee op de website zichtbaar is kunnen wijkbewoners tot en met zondag 1 november campagne voeren om stemmen te werven voor hun idee en door zelf op hun favoriete ideeën te stemmen. De initiatieven die minimaal 15 stemmen krijgen, gaan door naar de volgende ronde. In deze fase toetst de gemeente samen met een bewonersjury of de initiatieven haalbaar zijn.

Na deze check zijn de haalbare plannen op de website te zien. Van maandag 7 december tot en met zondag 10 januari 2021 verdelen de bewoners het geld over de haalbare plannen. Zo bepaalt u zelf welke initiatieven er worden uitgevoerd. Op vrijdag 15 januari 2021 is de bekendmaking van het winnende plan of de winnende plannen.

Kijk voor meer info op www.schipperskwartiersbepaalt.denhaag.nl Schipperskwartier bepaalt