Schipperskwartier

Als je iets wilt weten over het Schipperskwartier, kan je natuurlijk de website van de gemeente bekijken. Daar staan alle feiten en cijfers over deze bijzondere wijk aan de rand van het centrum op.
Het nieuwe deel van de wijk ligt tussen de Haagse Hogeschool en de Rijswijkseweg, het oudere deel ligt ernaast, en wordt afgebakend door de Goudriaankade en Bontekoekade. In het oudere deel werden de oude huizen in de jaren tachtig vervangen door nieuwbouwflats met appartementen en eengezinswoningen. Dat deel heeft ongeveer 1400 inwoners, met relatief veel mensen van Antilliaanse afkomst. Ook wonen er Marokkanen, Turken, Surinamers, Polen en autochtone Nederlanders. In het nieuwe deel staan zo’n 600 appartementen en veel kantoren.
De wijk heeft verrassend veel groen, een prachtige kade vanaf waar je de Trekvliet kunt overzien, en het oude Havengebouw is een van de blikvangers in de wijk.

Maar wat zegt dat nu eigenlijk? Niet zo heel veel toch? Want met die informatie weet je nog niets over de mensen die in het Schipperskwartier wonen en of zij het een leuke wijk vinden. Als je dat wilt weten, klik dan hier voor het verhaal van Karima.

Neem contact op